20 Tem 2017 Perşembe

Kurumumuz ile Sağlık-Der organizasyonunda 12-15 Aralık 2016 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da “Kaplıca Çalıştayı” düzenlenmiş olup çalıştayın açılış konuşmasını Sağlık-Der Genel Başkanı Uzm. Dr. Sayın Kasım SEZEN tarafından yapıldı.

Açılış konuşmasından Sayın SEZEN kaplıcaların geleneksel kullanımından başlayarak gümüz şartlarındaki modern uygulamalarının tarihsel perspektifinden bakarak tıbbi açıdan önemine işaret etmiştir. Konuşmalarının devamında kaplıcalarda optimum faydalarından istifade edilebilmesi için hastaların en az 14 gün süreyi kapsayacak şekilde kür tedavisinin olması gerektiği, aksi halde fiziki ve psikolojik rahatlama dışında herhangi bir faydasının olmayacağına işaret etti.

Daha sonra Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sayın Hüseyin İLTER’in panelist başkanlığında panelistlerin sunumlarına geçildi.   Panelde Çevre Sağlığı Daire Başkanlığından Uzm. Bio. Zinnet OĞUZ “Kaplıcalar Yönetmeliği”, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığından Uzm. Dr. İnci YANIKOĞLU “Kaplıca Tedavisi ve Geri Ödeme Mevzuatı”, HERAKLES Termal Otel İşletme Sahibi Levent ALTUNTAŞ “Uygulamada Yaşanan Sorunlar”, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Başkanı Prof. Dr. Ersin ODABAŞI “Kaplıcadaki Tıbbi Uygulamalar” konulu sunumlarını yapmaktadır.

Söz konusu çalıştay Prof. Dr. Ersin ODABAŞI’nın panelist başkanlığında Termal Turizm başlığı altında devam edecek olup İstanbul Medikal Termal İşletme sahibi Köksal KÖSE, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Uzm. Hemşire Münevver OTUZOĞLU, Kültür ve Turizm Başkanlığından Uzm. Gürdal BOZKURT ve Bursa İlker Çelikcan Fiziktedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinden Uzm. Dr. Ali ONAY’ın yapacakları sunumlarla devam edecektir.

Çalıştayda Kaplıcalar Yönetmeliği ile Peloidlerin Üretimi ve Satışı Hakkında Tebliğde yapılacak değişikliklere yönelik “Grup Çalışmaları da” yer almakta olup Çalıştay 15 Aralık 2016 tarihi itibariyle tamamlanacaktır.

IMG 0379 IMG 0380 IMG 0381 IMG 0382